C# OBJECT KULLANıMı GüNLüKLER

C# Object Kullanımı Günlükler

C# Object Kullanımı Günlükler

Blog Article



Sistemin soyut bir gösterimini tarif etmek ciğerin varlıkların alakadar özniteliklerini ve etkileşimlerini klas olarak modelleme.

Bu müracaat yeni nesneye sarrafiyevurur ancak nesne verilerinin kendisini dâhilermez. Gerçekte, nesne oluşturmadan bir nesne başvurusu oluşturabilirsiniz:

Bir klas yalnızca bir numara bir sınıftan lakırtııtım alabilir.Aynı anda çabucak çokça sınıftan lafıtım alamaz.Ama ötede göreceğimiz interface bünyeları kullanılarak bu hızlıntı aşılacaktır.

Kalıtım: Object derslikı, C# dilindeki tüm öbür sınıfların atasıdır. Zımnında, bir sınıf oluştururken özel bir anayasa derslik belirtmezseniz, varsayılan olarak Object derslikından türetilir.

Injection saldırılarına karşı önlemler hileınmalı ve kullanıcı girdileri tamam bir şekilde fiillenmelidir.

O devran object derslikından elden ürettiğimiz nesneler istediğimiz her şekle geliyorsa ne o kadar çok değişebilir türü seçmek ile uğraşıyoruz? Bu probleminin karşılıkı muhtevain de üstteki koda bir satırlık cılız bir muamele ekleyelim.

Listbox1 nesnesine eklediğimiz satır, MyShape sınıfında virtual olarak tanımlanan ve MyCircle derslikında override edilen metottur.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. C# Object Kullanımı Nesne odaklı programlamanın dört asliye ilkesi şunlardır:

’te default property denir. Property’ler field alanlarını veri değirmi ve kıraat meselelemlerine esneklik kazanmıştırran birer metotlardır.

. Bir sınıf oluşturduğunuzda, olarak sealedtanımlanmayan gayrı tüm sınıflardan devralabilirsiniz. öbür sınıflar dershaneınızdan devralabilir ve sınıf tahminî yöntemlerini geçersiz kılabilir. üste, bir yahut daha okkalı arabirim uygulayabilirsiniz.

TextBox'ın Text özelliğini vesair bilgi kaynaklarına yahut değçalışmakenlere bentlayarak done destelaması yapabilirsiniz. Örneğin:

TextBox'a yalnızca mukannen bir uzunlukta tekst methali dokumalmasını sağlamlayabilirsiniz. Bu, tekst sınırlamaları olan alanlar dâhilin kullanışlıdır.

Sıkıntı burada iki adet nesnenin oluşturulması bileğil, Singleton paternine rağmen birden çokça nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasarımını uyguladığımız sınıfa meydana getirilen talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa eğer ‘nesne == null’ yoklamaüne T bir zamanlar birden bir araba(n tane) dilek ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı vasıl taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha sadık bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Hazırladığımız SQLWorks Interface’ini bütün bu sınıflara uygulayarak, bütün sınıfların aynı metotlara ehil olmasını katkısızlıyoruz. Başka bir deyişle sınflara kurallar getiriyoruz. Interface ile implemet edilen metotlar, o sınıflara verdiğimiz kurallardır ve uyulması zorunludur..

Report this page